Tannlege oversikt
 
Akerhus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold
Østfold


Ising i tennene

 

Ising i tennene er ofte helt ufarlig men kan ofte oppfattes som veldig ubehagelig. Ofte er ikke problemet skader på tennene men inntak av varm og kald drikke. I andre tilfeller kan det selvfølgelig dreie seg om hull i en tann, syreskader og ødelagt fylling som i kombinasjon med inntak av mat og drikke kan føles som ising og ekstra ubehag.

Normal ising i tennene skyldes som regel at emaljen ikke klarer å beskytte nerven i tannen mot temperatursvingningene den utsettes for. Derfor kjenner en som oftest den tradisjonelle isingen i tennene ved inntak av kald drikke, etterfulgt av f.eks varm mat.

Hvis en har et høyt inntak av brus og annen drikke med høyt syrenivå vil en ofte ha en svekket emalje. Dette fører til at en kan oppleve økt ising i tennene. Det er også store individuelle forskjeller på dette området. Noen opplever ising i tennene ofte mens andre vil kanskje aldri oppleve det.

Hvis du opplever ising i tennene anbefaler vi at du konsulterer tannlegen din med problemet. Dette gjelder spesielt hvis isingen har pågått over tid. Et bytte til en annen tannkrem som er spesielt egnet mot ising i tennene hjelper veldig mange og kan være løsning nok i seg selv. Et bytte av tannkosten til en med mykere bust kan også være en løsning, og i kombinasjon med mindre trykk på tennene under børsting. Unngå også mat og drikke som inneholder sterke syrer og som har en veldig lav PH-verdi. Bruk skyllemiddel morgen og kveld som inneholder fluor.
 
 


Tannlegeguiden.org | Kontakt oss | Om oss | Privacy Policy |Tjene penger | Hamar | London musikaler
Tannlegeguiden.org